Vad gör Bangkok så fint? - Bangkokguide.eu, din guide till Bangkok

Vad gör Bangkok så fint?

Redan ett par gånger, skrev jag om den fina sidan av Bangkok , och jag har fortfarande upptäcka nya saker. Så sent som påskharar i butikerna bredvid julgranarna stod. Det såg så fin och mysig att titta! Men vad gjorde kaninerna där?

De allra flesta thailändare vet hur julen ska se ut, nämligen som en julgran i form av en snövit kon, som neon-färgade lampor blinkar. Att konen ska vara stora och av en ren matematisk precision, men variationer i färger är tillåtna. Besides konen hear sleighs with reindeer – precis som America – och under från trädet be gifts. De gåvor är en antydan om det affärsinnehavare, eftersom de vill att deras investeringar kan återvinnas. Talarna, Jingle Bell peal.

Vad gjorde bor i en stor kaniner julgran? Inledningsvis trodde jag att i Thailand evangeliet ännu inte hade förstått, eller att handeln var lite förvirrad. När allt påskharar tillhör och det är något annat än jul! Påsken är uppståndelsen och som bara kommer efter långfredagen. Filippinerna är välkänt, eftersom troende gärna korsfästa. Det finns en filippinsk som har 23 gånger för att korsfästa och varje gång har ökat. Han rapporterar att han alltid känns mycket bra. Jag känner mig ofta väldigt bra, men jag har inget behov av korsfästelse.
Mysteriet med den påskharar stod klart för mig när julgranar och slädar, ersattes av drakar och röda lyktor och altaren med kinesiska tecken. Kinesiska nyåret, året för den kanin! Mycket dumt av mig, Western bias var min ses i dessa kaniner kaniner. Från jul till kinesiska kanin, i Bangkok och tar allt med det okej att gå samman. Alla hjärtans dag och Halloween har för länge sedan blivit thailändska helgdagar. Jag ser fortfarande fler möjligheter att leva i Bangkok för att heja.

Höjdpunkterna från våra holländska populärkulturen, kan vi väl dela med vår värd. Sinterklaas är inte vårt enda alternativ, eftersom en gubbe med vitt skägg har redan mutat Santa och Svarte-Petter är en kontroversiell figur även i Nederländerna. Dessutom presenterar detta ingen skorstenar i sänkning. Men vi har mer att erbjuda.

På mitt kontor har vi ”dagen av sekreterare” infördes. Som föll den 1 april, så vi hade nederländska gemensamt överenskomna och publicerade för tillfället arbetar vi i skjortor med långa ärmar och slips. För vissa läsare här kanske låter som något speciellt, men jag jobbade på FAO och normalt finns det en enda röra, ja, jag menar vad klädsel. Det var en stor framgång och vi var av våra thailändska damer med beundran och lovord. Det gjorde dem ett helt år på vår förargelse slitna kläder väl. Då välkomnar vi dem på en superb lunch. Varför inte fira dagen i hela Thailand sekreterare? Det är en naturlig förlängning av fars dag, mors dag, Barn, djur dag, Labor Day och lärare dag, utöver alla Buddhor dagar. Men kanske en dag i Thailand har ett annat namn, till exempel ”Mia Noi Day.
Jag förespråkar också införandet av den fyra dagar långa Bangkok. Du behöver inte gå i naturen, du kan bara ruttna i tolv marschera genom gallerior. Nu har vi att göra det hela dagen, men ännu inte anpassats årskullar. En riktigt god band där, Röda Korset inlägg här och där, är omröstningen en fantastisk tid!

Glöm inte det nya året inte dyka, som vi i Nederländerna. Den 1 januari på stranden i Scheveningen dyk i havet, vem gör inte det? Thailändarna kan göra i Pattaya, eftersom 1 januari faller i thailändska vintern och sedan havsvattnet i Gulf of Thailand bittert kallt.

Om popularisering av den 3 oktober den nederländska föreningen för många år hans bästa. Sill och vitt bröd och gryta förstås. De översvallande tal av vår ordförande. Tyvärr verkar det som thailändarna inte är benägna att denna speciella dag i sina årliga program för inspelning. Detta är naturligtvis av den sill. Ersätt med PLA krapong och jag förutspår att det kommer att köras.
Budget Dag, gyllene vagn, och tron: förstå thailändarna inte har tänkt på det själva. Det kontanta hallen upplopp i Nationalmuseum är full av gyllene vagnar. Ta det från ett stånd den tredje tisdagen i september, lägg till en dummy och folk som nådigt vinkade blickar längs gatorna i Sukhumvit. Och tronen tal? Åh, om jag måste, skulle jag hjälpa till att skriva det.
Kristi himmelsfärdsdag! Vad är bättre än den underbara vårdag? Upp tidigt, cykelpump, bulle i ryggen och av vi! Det är glädje, barn och picknick, inte om vem som kan åka snabbast. I Thailand kommer en justering att bli nödvändigt att Ascension populär. Men ingen cyklar och mopeder bara svåraste som kan köra. Picknicken ersätts med ett depåstopp på drive-thru på McDonalds snabbmat affär. Och det måste finnas ett lotteri att vara ansluten, annars ingen är intresserad.

Det är svårare på pingstdagen, eftersom vi nederländska inte vet vad vi måste så. Vid Pingst vi gå till stranden eller en campingplats eller Mien och Jaap för första BBQ av säsongen. Varför, utgjutande av den Helige Ande? Vad menar du? Ok, bara kalla det i Thailand BBQ dagar och allting är klart. Även när en helig ande är något som utgjuter är en verklig bonus.
Med dessa tillägg, hela året i Bangkok en stor fest och inget holländaren behöver fortfarande ha nostalgi för den vackra dagar i vårt stora land. Du måste stanna i huvudstaden, eftersom det i den thailändska provinserna är ett år bakom. När thailändarna har tagit upp mina idéer, kan vi gå ett steg längre: St Martin, palmsöndagen, Allhelgonadagen, Three Kings och även ett par saker. Vår kultur har mycket att erbjuda! Queen’s Liberation och naturligtvis, eftersom Thailand redan har denna typ av höjdpunkterna i sig själv.

Karnevalen i min mening inte godtagbara, eftersom Thailand har Songkran. Förutom vattnet kasta är det enda verkliga skillnaden är whisky istället för öl. Det är dock en försmak föras in i den elfte i elfte, som prins Carnival är valt med bartenders och jackor. De bästa kandidaterna för detta hedersuppdrag position i Thailand politiker.
Jag kontaktar TAT, Tourism Authority of Thailand. Eller ska jag vända mig direkt till premiärministern?

Läs källan på: http://greenwoodtravel.wordpress.com/2011/02/14/wat-bangkok-zo-aardig-maakt/

Kategori § Bangkok
Etiketter: fin julgran fina julgranar leva i bangkok songkran bangkok

10 maj, 2011


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

I sammarbete med..

Resor

© Bangkok Guide. Alla rättigheter förbehållna. Bangkok Guide i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg