Mat & restauranger i Bangkok - Bangkokguide.eu, din guide till Bangkok

Mat & restauranger i Bangkok

Vart du än går i Bangkok, kan du nästan vara säker på att det finns god mat i närheten. Bangkok är en av världens mest fantastiska matstäder, där alla olika typer av kök finns representerade. Trenden i Bangkok har länge varit mat av typen fusion, rätter där flera olika kök och skolor kombineras.

Restauranger i Bangkok

Detta är några av de restauranger vi tycker är lite roligare än det vanliga i Bangkok.

Le Lys

Serverar klassiska thailändska rätter, som Kaeng Phet muu Yaang baichá-om (grillad fläskcurry med akacia) i ett rymligt hus byggt i bästa thailändska kolonialstil. Ett perfekt liten gömma för dem som vill ha en paus från det pulserande Bangkok.

Adress: 75 Soi 3, Soi Lang Suan, Bangkok
Tel. +66 (0) 2652 2401

Eat Me Restaurant

En av de bästa och finaste fusionsrestaurangerna som inte bara serverar mat att dö för, här finns också en stort galleri från samtida thailändska konstnärer.

Adress: Soi Phiphat 2, Th Convent, Bangkok
Tel. +66 (0) 2238 0931

Koncept CM2

Innovativ barmat och levande musik. Utsökt blandning av vild karaoke och coverband som t.ex. Big Noise. Från denna bar är det bara en kort sträcka till diskoteket Boom Room, vilket är perfekt om man tänkt gå ut och festa efter maten.

Adress: Basement, Novotel, Siam Square, Soi 6, Bangkok
Tel. +66 (0) 2 255 68 88

Basilika

Restaurangen Basilika har under flera år kämpat om titeln ”bäst i Bangkok”. En hel del bra olika fiskrätter, både som förätt och huvudrätt.

Adress: Sheraton Grande Sukhumvit, 250 Sukhumvit Road, Bangkok
Tel. +66 (0) 2653 0333

BAAN Khanitha & Gallery

Var några år sedan, Bangkoks kanske den bästa restaurangen. Även om det varit bättre platser de senaste åren, är detta fortfarande en smak ganska ställe med god service och ett kök som slår det mesta. Krabbor med mjukt skal (Poo NIM) är en delikatess. Var för några år sedan Bangkokgs absolut bästa restaurang. Även om det funnits ännu bättre restauranger de senaste åren så är detta fortfarande en restaurang med god service och ett kök som slår det allra mesta. Krabbor med mjukt skal (Poo Nim) är en delikatess som bör prövas om man gör ett besök till denna restaurang.

Adress: 49 Soi Ruam Rude 2, Ploenchit Road, Bangkok
Tel. +66 (0) 2 2534 6389

Anna’s Café

Annas har öppnat fler restauranger, men detta är orginalet. I köket experimenterar man med en kombination av det thailändska och det europeiska på ett utsökt sätt. Intressant är att de också lyckats skapa en hel rad underbara desserter, något som annars brukar vara ovanligt runt om i Asien.

Adress: 118 Soi Sala-denguefeber, Silom Road, Bangkok
Tel. +66 (0) 2 2632 0620 1

Thai den 4

En förstklassig restaurang som serverar mat från det klassiska thailändska köket. Det enda lekfulla det gör med mat och där det fokuseras extra på det är i de olika vegetariska rätterna och salladerna. Syftet i inredningen är annars att inga möbler ska matcha varandra.

Adress: Amari Watergate Hotel 847 Petchaburi Road, Bangkok
Tel. +66 (0) 2 653 9000

Tamarind Café

Restaurang och café som serverar underbara desserter och ett av Bangkokgs mest kreativa ställen för vegetarisk mat.

Adress: 27 Soi 20, Sukhumvit Th, Bangkok
Tel. +66 (0) 2663 7421

 


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

I sammarbete med..

Resor

© Bangkok Guide. Alla rättigheter förbehållna. Bangkok Guide i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg